Hyppää sisältöön

Kansainvälisyys

Lahden lyseossa opiskellaan A-kielenä englantia, ranskaa ja saksaa. B2-kielinä voi peruskoulun jälkeen jatkaa ranskaa ja saksaa. B3-kielinä voi aloittaa alkeista espanjan, ranskan ja saksan opiskelun.

Lyseossa voi suorittaa myös kansainvälisesti tunnetut saksan kielen kielidiplomit (Deutsches Sprachdiplom I ja II), joista vaativampi DSD II kelpaa todistukseksi Saksassa korkeakouluopiskeluun vaadittavasta saksan kielen taidosta.

Lyseon urheilukiolla on yhteyksiä Oberstdorfin urheilulukioon Saksassa, Gudlav Bilderskolaniin Sollefteåssa Ruotsissa sekä Lycée Jean Mouliniin Albertvillessä Ranskassa.

Joka toinen vuosi Lahden lyseo osallistuu CERN-projektiin, jossa opiskelijat pääsevät tutustumaan hiukkaskiihdytinlaboratorioon paikan päällä Sveitsissä. Lue LUMATE-linjan sivuilta lisää viimeisimmästä reissusta. Sieltä löytyy myös juttu tähtitieteen kurssin opintomatkasta La Palman saarelle.

Lyseosta lähtee vuosittain omatoimisesti opiskelijoita eri puolille maailmaa vaihto-opiskelijoiksi. Panostamme myös kotikansainvälisyyteen ja otamme vastaan vaihto-opiskelijoita. Lukuvuonna 2023–2024 lyseossa opiskeli kaksi saksalaista, yksi chileläinen ja yksi ranskalainen vaihto-opiskelija.

Huhtikuussa 2024 lyseossa vieraili lisäksi ranskalainen englanninopettaja viikon mittaisella Erasmus+ Job shadowing -jaksolla. Kahtena syksynä myös kahdeksan virolaista lukiolaista on päässyt lyseoon tutustumaan suomalaiseen kouluun ja harjoittelemaan suomen kieltä. Viikon mittaiset vierailut järjestettiin yhteistyössä Suomen Viro-instituutin kanssa.

Nyt iloitsemme myös lukiomme kahden opettajan ja 24 opiskelijan valinnasta osallistujiksi Euroscola-päivään Strasbourgiin 11.10.2024. Hakemus liittyi lukiossamme toteutettuun lyseo#EUtutuksi -projektiin.

Opinto-ohjauksessa tutustutaan myös jatko-opiskelumahdollisuuksiin ulkomailla. Kutsumme vierailijoita paikan päälle tai virtuaalisesti jakamaan tietoa ja kokemuksia näistä mahdollisuuksista. Yhä useampi Lahden lyseon ylioppilas hakee nykyisin Suomen korkeakoulujen lisäksi ulkomaisiin korkeakouluihin.