Hyppää sisältöön

Kansainvälisyys

Lahden lyseossa opiskellaan A-kielenä englantia, ranskaa ja saksaa. B2-kielinä tarjotaan ranskaa ja saksaa. B3-kielenä voi aloittaa espanjan, ranskan ja saksan.

Lyseossa voi suorittaa saksan kielidiplomin (Deutsches Sprachdiplom), jonka korkein taso kelpaa todistukseksi Saksassa korkeakouluopiskeluun vaadittavasta saksan kielen taidosta.

Lahden lyseon kumppanuuslukioita ovat saksalaiset Max-Planck-Gymnasium Delmenhorstista ja Oberstdorfin urheilulukio. Urheilulukiolla on yhteyksiä myös ruotsalaiseen Gudlav Bilderskolaniin Sollefteåssa ja ranskalaiseen Lycée Jean Mouliniin Albertvillessä.

Kiinteänä osana lyseon kansainvälisyyttä on vaihto-opiskelijatoiminta. Lukiosta lähtee vuosittain opiskelijoita omatoimisesti ympäri maailmaa.

Joka toinen vuosi Lahden lyseo osallistuu CERN-projektiin, jossa tutustutaan syvällisesti Sveitsissä sijaitsevaan hiukkaskiihdytinlaboratorioon.

Opinto-ohjauksessa tutustutaan jatko-opiskelumahdollisuuksiin myös ulkomailla. Lukiossa käy vierailijoita kertomassa eri maiden korkeakouluista. Osa vierailuista on virtuaalisia. Yhä useampi Lahden lyseon ylioppilas hakee Suomen korkeakoulujen lisäksi tai pelkästään ulkomaisiin korkeakouluihin.