Hyppää sisältöön

Hakijalle

Uudesta opiskelijasta tulee lyseoyhteisömme jäsen heti ensimmäisestä opiskelupäivästä alkaen. Lahden lyseossa opiskelija saa tietoja ja taitoja, joiden siivittäminä hän voi hakeutua jatko-opintoihin ja valitsemalleen ammattiuralle. Autamme nuoria kehittämään henkisiä voimavaroja tieteellisten periaatteiden pohjalta, jotta he kykenevät tuottamaan uutta ja analysoimaan kriittisesti jo olemassa olevaa tietoa. Välitön, opiskelijalähtöinen lähestymistapa oppimiseen on Lahden lyseossa tietoisesti valittu linja. Vuorovaikutuskynnys opettajien ja opiskelijoiden välillä on matala. Lyseon etuna arjessa ovat myös tiiviit opiskelupäivät, sujuva ruokailu ja laajentunut pysäköintialue.

Lahden lyseon esittelypäivä järjestetään 11. tammikuuta 2024 kello 18. Toivotamme tilaisuuteen tervetulleiksi peruskoulun 9.-luokkalaiset vanhempineen.

 

Keväällä 2023 keskiarvorajat ja pisteraja Lahden lyseoon olivat

yleislinjalle 8,42 (210 opiskelijaa),

luonnontiede-, matematiikka- ja teknologialinjalle 9,07 (30 opiskelijaa) ja

urheilulinjalle 14,95 pistettä (30 opiskelijaa).

 

Haluatko runsaasti valinnanmahdollisuuksia tulevaisuuttasi varten ja kykyjesi kehittämiseksi? Lahden lyseosta lähdet kunnolla eteenpäin kohti valitsemaasi uraa. Opiskelu edellyttää itsenäisyyttä, tavoitteellisuutta, ahkeruutta, yhteistyökykyä, vastuuta ja suunnitelmallisuutta. Me tuemme sinua opinnoissasi. Teet yksilöllisen opinto-ohjelman, jonka toteuttamisessa saat apua opinto-ohjaajilta, opettajilta ja tutoreilta. Opiskeluajan pituuden voit päättää itse (24 vuotta), samoin kuin sen, suoritatko ylioppilastutkinnon yhdellä kerralla vai hajautettuna kahdelle tai kolmelle tutkintokerralle.

Lue artikkeli ”Lahdessa liikkeelle lyseosta”