Hyppää sisältöön

Lahden lyseon esittelypäivä etänä torstaina 13.1.2022 kello 18

Ohjelma

Lahden lyseo kutsuu peruskoulun 9.-luokkalaiset ja huoltajat etäesittelyyn torstaina 13.1.2022 kello 18 alkaen. Koronatilanteen takia tilaisuus toteutetaan verkossa. Voit tutustua tallenteisiin ja materiaaliin myös jälkikäteen.

 • Tervetuloa Lahden lyseon etäesittelytilaisuuteen. Alussa rehtori Tero Matkaniemen tervehdys. Sen jälkeen tutorit Senni Hyrkäs ja Peppi Parviainen kertovat lukio-opiskelusta. Matematiikan opettaja Mikko Lahti kertoo matematiikan opiskelusta lukiossa. Esittelyn aikana voit esittää kysymyksiä Teamsin chatin (keskustelun) kautta. Kamerasi ja mikrofonisi on suljettu.

  Lisätietoja voit kysyä opinto-ohjaajilta. Yhteystiedot löytyvät Hakuohjeista.

 • Lämpimästi tervetuloa osallistumaan Lahden lyseon LUMATE-linjan esittelyyn Teamsissä. Esittely kestää noin 20 minuuttia. Esittelyssä on mukana LUMATE-linjan opiskelijoita ja koordinaattori Reetta Kariola. Esittelyn aikana ja sen jälkeen on mahdollista esittää kysymyksiä joko suullisesti tai kirjallisesti Teamsin keskustelut-osiossa.

  Osallistu TÄSTÄ LINKISTÄ (linkki poistettu) Avautuvasta näkymästä klikkaa ”Avaa linkki” ja pääset Teamsiin. Muista vielä klikata ”Liity kokoukseen”.

  Ellet päässyt osallistumaan esittelyyn Teamsissa, kannattaa tutustua LUMATE-linjan sivuihin. LUMATE-linjan esittelyvideot ovat sivun alaosassa. Lisätietoja saat tarvittaessa LUMATE-linjan koordinaattori Reetta Kariolalta ja opinto-ohjaajilta. Yhteystiedot löydät LUMATE-linjan hakuohjeiden lopusta.

   

 • Tervetuloa kuuntelemaan urheilulukiokoordinaattori Ari Jaakkolan esitystä urheilulukiosta ja urheilulinjalle hakemisesta.

  Kuuntele ja katso TÄSTÄ LINKISTÄ (PowerPoint-tallenne)

  Klikkaa ensin yläreunasta ”diaesitys” ja sen jälkeen vasemmalta ”alusta” niin saat esitykseen Arin äänen mukaan.

  Hakuohjeet ja Ari Jaakkolan yhteystiedot lisätietoja varten löydät Urheilulinjan hakuohjeet -sivulta.

   

 • Opintopolussa Lahden lyseon yleislinjalle hakevat voivat halutessaan valita liikuntapainotuksen ilmoittamalla sen Lahden kaupungin sähköisessä ainevalintakortissa.

  Pääset liikuntapainotteisen linjan esittelyyn TÄSTÄ LINKISTÄ (YouTube)

  Lisätietoja antavat liikuntapainotteisen linjan koordinaattorit Maija Halmetniemi ja Petri Kurki. Yhteystiedot löydät Hakuohjeista.

Lahden lyseon esittelyvideo (noin 3 minuuttia)


Ohita upotus

Digitutoreiden esittelyvideo lyseon digi- ja matikkapuolesta (noin 3 minuuttia)

Ohita upotus

LUMATE-linjan tietotekniikan ja ohjelmoinnin esittelyvideo (noin 4 minuuttia)

Kaikki opiskelijat voivat valita LUMATE-linjan opintojaksoja, mutta ne ovat ensisijaisesti tarkoitettu LUMATE-linjan opiskelijoille.

Ohita upotus