Hyppää sisältöön

Luonnontiede-, matematiikka- ja teknologialinjalla on valtakunnallinen erityistehtävä. Jos tavoitteenasi on syvällinen perehtyminen LUMATE-aineisiin ja jatko-opinnot korkea-asteella, Lahden lyseon LUMATE-linja on tällöin oikea valinta.

Linjan esittely (pdf)

Oivaltamisen iloa!

Linja on tarkoitettu luonnontieteistä, matematiikasta ja teknologiasta kiinnostuneille opiskelijoille, joilla on tavoitteena jatkaa LUMATE-aineiden opintoja lukion jälkeen alan korkeakouluissa. 

Linjan opiskelijat pääsevät suorittamaan lukio-opintoja painottamalla luonnontieteitä (biologia, fysiikka, kemia ja maantiede), matematiikkaa, tietotekniikkaa ja ohjelmointia.

Linjalla on mahdollista opiskella LUMATE-aineita motivoituneiden ja samanhenkisten opiskelijoiden kanssa. Linjan opetuksessa korostuu kokeellisuus, itsenäinen vastuunottaminen ja monipuoliset ryhmätyötaidot. Linjan sisällä voi keskittyä vielä tiettyyn aineeseen, joka luo hyvän pohjan valmistautua kyseisen aineen ylioppilaskokeeseen. Linjan opintojaksoilla vieraillaan yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja yrityksissä. Yhteistyötä tehdään erityisesti Helsingin yliopiston, LUT-yliopiston, Lahden Yliopistokampuksen ja Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen kanssa.