Hyppää sisältöön

Hakuohjeet

Yhteishaku on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät ole perusopetuksen jälkeen suorittaneet ammatillista tutkintoa, lukion oppimäärää tai korkeakoulututkintoa. Peruskoulun jälkeisessä yhteishaussa voit hakea enintään seitsemään opiskelupaikkaan. Hakutoivejärjestys on sitova. Hakutoiveita tai niiden järjestystä ei voi muuttaa hakuajan jälkeen. Hakija valitaan ylimpään hakutoiveeseen, johon hänen valintamenestyksensä riittää.

Näin hakuprosessi etenee

Opintopolussa voit hakea Lahden lyseon

 • yleislinjalle (aloituspaikat 210),
 • urheilulinjalle (aloituspaikat 30) ja
 • LUMATE-linjalle (aloituspaikat 30).
 • Liikuntapainotteiselle linjalle hakevat valitsevat Opintopolussa 1. hakutoiveekseen Lahden lyseon yleislinjan ja ilmoittavat lisäksi sähköisessä ainevalintakortissa hakevansa liikuntapainotteiselle linjalle.
 • Täytä hakulomake huolellisesti. Aseta hakutoiveet mieluisuusjärjestykseen. Laita hakemukseesi sellainen sähköpostiosoite, joka on voimassa elokuun loppuun asti. Hakemus on tallennettava viimeistään 19.3.2024 kello 15.00 mennessä.

  Opintopolku
 • Täytä yhteishakuaikana myös Lahden kaupungin lukioiden sähköinen ainevalintakortti. Ainevalintakortin lopussa on lähetä-painike, jolla tieto siirtyy lukioon.

  Ainevalintakortin demoversiota voi käyttää 16.2.2024 saakka. Sen jälkeen tiedostot tyhjennetään ja virallinen ainevalintakortti on täytettävä 20.2.–19.3.2024.

  Peruskoulun oppilaanohjaaja voi halutessaan pyytää hakijalta tulosteen ainevalintakortista, mutta lukioon tulostetta ei lähetetä.

  Valituille lähetetään sähköpostiin kesäkuussa yhteishaun tulosten julkistamisen jälkeen ainevalintakysely. Jos on hakuaikana unohtanut täyttää sähköisen ainevalintakortin tai siihen on tullut muutoksia, voi tiedot ilmoittaa kesäkuussa.

 • Opiskelijaksi ottamisen tulokset ilmoitetaan hakijoille Opintopolussa aikaisintaan 13.6.2024.

 • Valituksi tullut opiskelija saa Opintopolussa ilmoittamaansa sähköpostiin ainevalinnoista kyselyn, johon paikan vastaanottaneilta pyydetään vastaukset 17.6.2024 kello 8 mennessä. Tietoja käytetään ohjausryhmien muodostamisessa ja alustavien opintojaksovalintojen tekemisessä.

 • Valitut ottavat opiskelupaikan vastaan sähköpostiinsa saamansa linkin kautta pikimmiten, viimeistään 27.6.2024.  Ilmoita rehtorille välittömästi, jos et ota opiskelupaikkaa vastaan: rehtori Tero Matkaniemi (tero.matkaniemi@lahti.fi).

 • Sen jälkeen mahdollisia vapaita opiskelupaikkoja voi kysyä suoraan rehtorilta.

Kysy lisää linjojen koordinaattoreilta tai opinto-ohjaajilta