Hyppää sisältöön

Lyseolaiset olympialaisissa: Monoselle Suomen ennätys, ovi keräilyeriin ei auennut Savolaiselle

Ilona Mononen juoksi jälleen uuden Suomen ennätyksen, 9.22,77, naisten 3 000 metrin estejuoksussa Pariisin olympialaisissa. Mononen sijoittui alkuerässään kuudenneksi, kun viisi nopeinta eteni loppukilpailuun. Lahden lyseota edustava Mononen jäi finaalipaikasta noin viisi sekuntia, eikä hänen aikansa valitettavasti riittänyt jatkoon.

Kreikkalais-roomalaisen painin 97-kiloisten sarjassa Lahden lyseon kasvatti Arvi Savolainen, 25, sijoittui viidenneksi. Hän aloitti kisansa vakuuttavasti voittamalla algerialaisen Fatim Rouabahin pistein 4–0. Neljännesvälierissä Savolainen koki tappion, eikä paikka keräilyerissä auennut.