Hyppää sisältöön

Urheilulinjalla valmentautuminen

Valmentautumismahdollisuudet

Valmennusajat

Maanantaina kello 8.009.30

Keskiviikkona kello 8.009.30

Perjantaina kello 8.009.30

 

Valmennuksen tehostaminen

Jos jätät 5. koodin tyhjäksi, voit valmentautua viitenä aamuna viikossa kello 10.00 asti.

Jos jätät 4. ja 5. koodin tyhjiksi, saat pidennetyssä opiskelusuunnitelmassa (3,5 tai 4 vuotta) tiiviimmän lukujärjestyksen.

 

Lyseon tuntikaavio

KELLO              MA     TI     KE     TO     PE
8.30–9.45         7        5       7        5         7
10.00–11.15      3        4       2        3         2
11.20–13.05      6       2       3         1         4
13.15–14.30      1       6        1         6         5
14.35–15.50     8       8        4         8

 • Urheilulukion harjoitukset ovat lähes aina ns. kehittäviä harjoituksia, jotka tehdään terveinä.

  Valmennuspoissaoloista tulee ilmoittaa aina etukäteen oppilaitoksen valmentajille mahdollisimman aikaisin. Poissaolot saattavat vaikuttaa esimerkiksi valmentajan harjoitussuunnitelmiin. Jos urheilija on suurimman osan oppilaitosvalmennuksista sairauden tai muun syyn takia pois, niin hän ei saa suoritusmerkintää.

  Jos urheilulukiolainen ei pysty harjoittelemaan oppilaitoksen valmennusryhmän ohjelman mukaan esimerkiksi urheiluvamman takia, hän tehostaa pääsääntöisesti opiskelujaan loukkaantumisen aikana. Tällöin urheilija valitsee opintojaan edistävän opiskeltavan opintoaineen valmennuskurssin tilalle ja tekee kuntouttavat harjoitukset oppituntien ulkopuolella. Muutamissa lajeissa oppilaitoksen valmennushenkilöstöön kuuluu mm. kuntoutukseen keskittyneitä ja kouluttautuneita henkilöitä ja näin oppilaitosvalmennuksia voidaan hyödyntää myös urheilijan kuntoutukseen. Edellytyksenä on se, että valmentaja on läsnä kuntouttavan opiskelijan harjoituksessa.

   

   

 • Lyseon painopistelajien urheilijoiden valmentamisesta vastaavat lyseon painopistelajien valmentajat. Seuravalmentajat toimivat sopimusten ja mahdollisuuksien mukaan oppilaitosvalmentajan tukena.

  • Jalkapallo – Petri Kurki
  • Jääkiekko – Olli Mikkola
  • Koripallo – Petri Selkee
  • Maastohiihto – Jari Immonen
  • Yleisurheilu – Jarkko Salminen

  Oppilaitosharjoitukset järjestetään pääsääntöisesti maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 8–9.30. Tämän lisäksi koripallossa, maadstohiihdossa ja yleisurheilussa valmentautumisessa hyödynnetään tiistai- ja torstaiaamuja sekä maanantain, keskiviikon ja perjantain pidempää valmentautumisaikoja.

  Urheilulinjan koordinaattori kuittaa Wilmaan jalkapallon ja jääkiekon harjoitusten ja pelimatkojen aiheuttamat läsnäolovapautukset kootusti etu- tai jälkikäteen valmentajilta saatujen listojen mukaisesti. Koordinaattori ja valmentajat sopivat läsnäolovapautusten pituuksista.

  Painopistelajien valmentajat arvioivat suoritusmerkinnöillä oman lajin urheilijoiden opintosuoritukset. Jos urheilija suorittaa kaikki lukuvuoden valmennusopinnot hän saa suoritettua 6 kurssia tai 12 opintopistettä lukuvuoden aikana.

   

 • Lyseon lajivalikoimalajien urheilijoiden valmentautumisesta vastaa urheilulukiokoordinaattori Ari Jaakkola.

  Lajivalikoimalajien urheilijan valmentautuu oppilaitoksen valmennusaikoina vähintään kerran viikossa oman valmentajan johdolla. Valmentajaa, seuraa ja oppilaitosta sitoo valintakoevaiheessa allekirjoitettu valmennussopimus.

  Pääasiassa lajivalikoimalajien urheilijoille lyseo järjestää valmentautumismahdollisuuksia seuraavasti:

  • Maanantai klo 8.00 – kehonhuolto Fysakoksella, Erkonkatu 9.
  • Keskiviikko klo 8.00 – kehonhallinta Mustakallion telinevoimistelusalissa, Tunnelikatu 2.
  • Perjantai klo 8.00 – fysiikkavalmennus Urheilukeskuksen juoksusuoralla, Salpausselänkatu 8.

  Lajivalikoimalajien urheilulukiolainen osallistuu näihin yllä mainittuihin maanantain, keskiviikon ja perjantain harjoituksiin aina, kun oma valmentaja ei valmenna häntä oppilaitosvalmennuksessa. Omatoimiset harjoitukset ilman erillistä sopimista urheilulukiokoordinaattorin kanssa eivät ole sallittuja. Kaikesta poikkeavasta toiminnasta on sovittava etukäteen urheilulukion koordinaattorin kanssa.

  Lajivalikoimalajien valmennuskurssien ja opintopisteiden saamisen edellytys on harjoituspäiväkirjojen täyttäminen ja niiden palauttaminen ohjeiden mukaisesti. Harjoituspäiväkirjat täytetään myös koeviikkojen osalta. Harjoituspäiväkirjojen palautus tapahtuu aina viimeistään urheilulukiokoordinaattorin etukäteen ilmoittamana ajankohtana.