Hyppää sisältöön

Ennen opintojen alkua

 • Opiskelijaksi valituille tehdään valmiiksi vähintään kahden ensimmäisen periodin opintojaksovalinnat. Ne tarkistetaan lukuvuoden alkaessa ryhmänohjaajan ohjauksessa. Opintojaksovalintoja 3.–5. periodeihin tehdään lukuvuoden alussa opinto-ohjauksen tunneilla (OP01).

  Opinto-ohjaajat ovat paikalla ennen lukuvuoden alkua 3.–4.8.2023 tai sopimuksen mukaan. Opintojaksovalintoja tehdään aloittaville opiskelijoille kuitenkin vasta lukuvuoden alkaessa.

 • Lahden peruskouluista tulevat käyttävät olemassaolevia Wilma-tunnuksia. Ota salasanasi mukaan lukuvuoden alkaessa (jollet muista sitä ulkoa). Lahden ulkopuolelta tuleville Wilma-tunnukset lähetetään Opintopolussa ilmoitettuun sähköpostiin. Wilma-tunnuksen salasanan voi itse muuttaa Wilman asetuksista kohdasta käyttäjätilin asetukset.

  Jos sinulla on jo edu.lahti.fi -sähköpostitunnukset, käy myös rekisteröimässä puhelinnumerosi salasanojen vaihtoon ja salasanan palautukseen osoitteessa https://aka.ms/ssprsetup Katso ohjeet puhelinnumeron rekisteröimiseen oheisesta tiedostosta. Puhelinnumeron rekisteröinnin jälkeen salasanan voi vaihtaa tai unohtuneen salasanan voi palauttaa selaimen kautta https://login.microsoftonline.com -sivun Etkö pysty käyttämään tiliäsi? -linkin kautta. HUOM: Lahden ulkopuolelta tulevat opiskelijat saavat sähköpostitunnukset lukuvuoden alkaessa.

  Jos Wilma-tunnuksesi eivät toimi, voit olla yhteydessä Kalle Niemiseen (kalle.nieminen@lahti.fi tai puhelin 050 559 7964) tai Esa Palkioon (esa.palkio@edu.lahti.fi tai puhelin 050 383 6517) ennen juhannusta tai elokuussa ennen lukuvuoden alkua.

 • Lukuvuoden aloituspäivänä ensimmäisen vuoden opiskelijat kokoontuvat keskiviikkona 9.8.2023 kello 9.00 lyseon B-osan liikuntasaliin. Yhteisen aloituksen jälkeen on ohjausryhmittäin ryhmänohjausta.

  Sinulla on oltava opiskelijailmoituksen tietoja varten myös huoltajan sähköpostiosoite tiedossa.

  Info liikuntapainotuksesta pidetään liikuntapainotuksen valinneille tai sitä harkitseville  9.8.2023 kello 12.00 alkaen Lahden lyseon liikuntasalissa (B-osan pohjakerros).

 • Opiskelijakorttia voit hakea Suomen Lukiolaisten Liiton verkkosivuilta. Sieltä löytyvät ohjeet kortin hakemiseen ja jäsenyyden edut. Kansliasta saat opiskelutodistuksen opiskelijakortin hakemista varten.

 • Muilta paikkakunnilta tulevat voivat hakea opiskelija-asuntoa Lahden taloilta välittömästi opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen.

  Oppivelvollisuuden laajeneminen vaikuttaa koulumatkatukeen ja opintotukeen. Lisätietoja: kela.fi

  Opiskelijan matkatukihakemuksia voi ruuhkan välttämiseksi tuoda kansliaan jo elokuun toisella viikolla ennen opintojen alkua.

 • Oppilas-/opiskelijahuollollisen tiedonsiirron tavoitteena on tukea nuoren siirtymistä peruskoulusta lukioon ja edesauttaa opintojen joustavaa aloittamista. Tiedonsiirrolla on tarkoitus tukea opiskelijan onnistumista ja hyvinvointia sekä auttaa lukiossa ennakoimaan tilanteita, joissa opiskelija saattaa olla erityisen tuen tarpeessa. Oppilas-/opiskelijatietojen siirtäminen on aina luottamuksellista ja opiskelijan edun mukaisesti toteutettua. Peruskouluista mahdolliset siirtymätiedot lähetetään osoitteella: erityisopettaja Tero Falk, Lahden lyseo, Lahdenkatu 6, 15110 Lahti.